NYHETER 10MILA

10-mila kavlen

Skulle den starka kulturen i norska Halden föra dem till seger i årets 10 mila? Ja den frågan diskuterades i livestudion inför start. Halden har ett starkt lag på pappret och är en av favoriterna tillsammans med Kalevan Rasti från Finland och IFK Göteborg Sverige som segrade ifjol. Innan tävlingen pratades det även om Stora Tuna OK, Södertälje-Nykvarn, IL Tyrving och IFK Lidingö SOK som bubblare. Fredrik Löwegren i livestudion tror att dessa lag springer utan press och kan genomföra 10-mila på ett respektlöst sätt. De kan verkligen slå ur underläge.

 

Läs mer: 10-mila kavlen

Ungdomskavlen

330 lag startade i 10-milas ungdomskavle som avgjordes för en stund sedan denna kylslagna lördag. Med mycket adrenalin flödandes i luften dundrade ungdomarna iväg uppåt i mördarbacken kl 11.15 då starten gick. Vid startpunkten en bit upp i mördarbacken var det tunga andningar på de flesta löparna.

Växjö OK och Isac Ericsson tog kommandot och tog hem segern på första sträckan med 5 sekunder.

-          Det var en lättnad att känna att jag var först in på sträckan, säger Isac som även sprang bra på fjolårets kavle.

Läs mer: Ungdomskavlen

Damkavlen

Favoriter inför dagens damkavle? Ja nämnas kan OK Pan Århus från Danmark, Järla och IFK Lidingö. Och såklart även fjolårsvinnarna Domnarvet.

Det var hårt gafflat i början på damernas första sträcka gjorde att fältet sprack upp en del redan från början av kavlen. Favoriterna är alla med i inledningen av tävlingen. Domnarvet tappar visserligen en del men hämtar ikapp mycket tid i slutet av första sträckan in mot växlingen.

Läs mer: Damkavlen

King and Queen of mördarbacken

King and Queen of Mördarbacken

Fredagen den 13:e och vi tjuvstartar 10-milahelgen med King and Queen of Mördarbacken. En rafflande sprint i Lugnetområdet för HD 14 och 16. Start och mål på skidstadion och en tung klättring väntade löparna i mördarbacken innan sista kontrollen på den berömda vallen.

Tävlingen visade sig bli tight med korta tidsdifferenser. Precis som det ska vara på en sprint.

Segrare i D 16 blev Tilda Östberg från Borlängeklubben Stora Tuna OK:

-          Det var klurigast i början bland stugor och kring campingen säger Tilda efter loppet. Längre upp i mördarbacken var det såklart jobbigt och tufft men man är mer van att orientera i skogen och den typen av terräng avslutar Tilda.

Tävlingen är en deltävling i Dalacupen för dalaungdomar men trots detta deltog löpare från hela Sverige och även många andra länder. Många av ungdomarna som startade upp med denna kvällstävling laddar nu för en spännande ungdomskavle som startar i morgon förmiddag.  En till som skymtades i vimlet på Lugnet denna kväll var landslagslöparen Tove Alexandersson. Tove testade en av de Öppna banorna och var positiv till banan som mätte 2,4 km.

2016_Tablå
2016_#10Mila2016

NYHETER 2017

10MILA.SE

10MILA 2016

10MILA 2017