Våra historieartiklar är baserad på boken 10Mila-minnen. Här kommer en komplement:


 

Dags att anmäla till 10MILA!

Sista dag för ordinarie anmälan till 10MILA är måndagen den 3 februari. Därefter höjs priset med 50 procent.

Vi tillåter även lag som inte är SOFT-anslutna, så som lag från företag, nostalgilag med flera. Om det i sådant lag finns några deltagare som är medlemmar i en SOFT-ansluten förening så ska de ha tillstånd från sin klubb att delta.

https://eventor.orientering.se/Events/Show/24095

10MILA 2020 och E.ON bryter ny mark inom hållbarhet

10MILA strävar efter att genomföra årets arrangemang så hållbart som möjligt, där återvinning är en bärande kraft för att detta ska bli verklighet. Därför är det glädjande att vi tillsammans med vår samarbetspartner E.ON Energidistribution AB bryter ny väg för hållbarhet och återvinning på ett av de största idrottsarrangemangen i Sverige.

Det centrala i samarbetsavtalet mellan 10MILA och E.ON bygger på att arrangemanget producerar sitt eget behov av el genom återvinning genom E.ON:s nya kretsloppsanläggning i Högbytorp.

Vi kan även informera om att E.ON tillhandahåller elanslutning och reservkraft till hela arrangemanget under 10MILA samt bidrar till lösningen för uppvärmning av duschvattnet.

Utöver det bekostar E.ON insamlingen och transporten av brännbart och biologiskt matavfall från arrangemanget till E.ON:s anläggning i Högbytorp.

Vid frågor, kontaktpersoner:

10MILA 2020, Attunda OK: Lena Buhre, ordförande Attunda OK och Göran Andersson, Marknad & Försäljning

E.ON Energidistribution AB: Mattias Fredriksson, chef kund- och säljrelationer lokalnät, E.ON Energidistribution AB och Lena Berglund, Regional Kommunikationschef

Välkommen till 10MILA 2020 i Upplands-Bro!

Tiomila fyller 75 år och återvänder till Upplands-Bro. Tävlingen kommer att genomföras på klassiska Tiomilamarker – Livgardets övnings- och skjutfält.

Helgen 1-3 maj 2020 blir en orienteringshelg med guldkant, med en inledande Jubileumstävling på fredagen 1 maj för att sedan skifta fokus till helgens höjdpunkt med de tre kavlarna – Ungdom, Dam och Tiomilakavlen – på Arena Tranbygge.

Arrangörer av 10MILA 2020 är Attunda OK, Järfälla OK, Solna OK, Sundbybergs IK och Väsby OK tillsammans med värdkommun Upplands-Bro kommun och markägare Försvarsmakten genom Livgardet.

Läs mer: Välkommen till 10MILA 2020 i Upplands-Bro!

Anmälan öppen för 10MILA 2020

Nu kan du anmäla ditt lag på Eventor. Där hittar du också inbjudan.

https://eventor.orientering.se/Events/Show/24095

Välkommen!

Avlysning

Markerat område i Upplands-Bro kommun är avlyst för orienteringsträning och tävling för löpare, tränare och ledare som är aktuella för deltagande i Jubileumstävlingen (1 maj 2020), 10MILA 2020 (2-3 maj 2020) och Grymnatta 2020 (3 april 2020).

Avlysningen gäller under perioden 2018-09-15 – 2020 05-04.

Översiktskarta

Källa: OpenStreetMap

Detaljkarta

OBS! Det avlysta området är ett militärt övnings- och skjutfält och inom hela området gäller förbud för fordonstrafik. Det är alltså inte tillåtet, vare sig i normalfallet eller under avlysningsperioden, att passera igenom området 

 

Tävlingsledningarna för 10MILA 2020 och Grymnatta 2020

 

 

Huvudpartners