NYHETER 10MILA

Samarbete SOFT:s Riksläger och 10MILA

Under vecka 26 så arrangeras, traditionsenligt, SOFT:s Riksläger. Under de flesta år som lägret genomförts har Idrefjäll varit huvudort för lägret vilket det också är i år.

I år är det ca 500 deltagare som kommer vara på plats och ett gediget program finns för alla deltagare och ledare.

Under veckan så sker en fototävling där Rikslägret och 10MILA har ett samarbete.

Samarbetet utmynnar i att segrande bidrag som lämnas/skickas in till arrangörerna genererar en fri startplats på nästa års Ungdomskavle på Tiomilakavlen 2020 i Upplands Bro utanför Stockholm.

Ytterligare samarbete under veckan sker genom att samtliga deltagare får chansen att tycka till i ämnet framtida ungdomskavlar på 10MILA. Vi genomför en undersökning om vad man tycker om nuvarande upplägg av tävlingen samt om man vill förändra något på annat sätt.

Allt om Rikslägrets fototävling hittar du via den här länken.

Har du frågor om enkäten eller på annat sätt vill lyfta viktiga frågor som rör framförallt Ungdomskavlen så kan du göra det på den här Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Tiomila i Valdemarsvik 2021 - Kust och skog i skön kombination

Vi tar tiomila till Valdemarsvik som ligger längst in i den vackra Valdemarsviken.
Arenan kommer att vara vid Grännäs fritidsområde med magiskt utsikt över Valdemarsviken.
Tävlingen kommer att avgöras i jungfrulig orienteringsmark alldeles intill havet, ett
orienteringstekniskt intressant område med typisk skärgårdsterräng
Vi erbjuder helt nya områden där ingen orienteringsverksamhet förekommit tidigare

Läs mer: Tiomila i Valdemarsvik 2021 - Kust och skog i skön kombination

Tiomila i Örebro 2022

2022 kommer Tiomila att arrangeras i Örebro.

- Örebro Skidstadion och terrängen runt Ånnaboda har allt som krävs för ett riktigt bra och orienteringsmässigt utslagsgivande Tiomila. Vi ser verkligen fram emot detta, säger Stefan Blomgren, ordförande i Hagaby GoIF som tillsammans med Almby IK är huvudarrangörer av Tiomila.

Föreningen Tiomilakavlen ligger långt fram i att utse av kommande arrangörer. För någon månad sedan utsågs arrangören av 2023 (Skellefteå), och nu står det alltså klart att Tiomila 2022 kommer att avgöras i Örebro.
Detta närmare bestämt vid skidstadion i Ånnaboda.

- Det finns ett stort intresse för att arrangera Tiomila, och att vi ligger så långt fram i planeringen av kommande arrangörer skapar en stor trygghet både för oss i Tiomilaföreningen, men givetvis även hos de lokala arrangörerna. Det gör också att vi från centralt håll kan arbeta med att utveckla arrangemanget ytterligare, säger Föreningen Tiomilakavlens Lasse Gerhardsson.

Läs mer: Tiomila i Örebro 2022

Tiomila inleder samarbete med Peter Palmer Relay och British Orienteering

Tiomilaföreningen har inlett ett samarbete med Peter Palmer Relay och Brittiska Orienteringsförbundet.

Planen är att segrande ungdomslag i Peter Palmer Relay ska få en fri start i Tiomilakavlens ungdomsklass och bästa svenska lag Tiomilas ungdomskavle i Glimåkra får fri start och uppehälle i Peter Palmer Relay 2019.

Peter Palmer Relay för juniorer kommer i år avgöras den 8-9 september i Tankersley, South Yorkshire. Arrangör är South Yorkshire Orienteers (SYO). Huvudklassen avgörs över sex sträckor och inleds i mörkret. I laget ska ingå löpare mellan tolv och 18 år. Minst två löpare måste vara tjejer och minst två killar.

Det finns även en klass med lättare banor för att tillgodose mindre erfarna juniorer. Den klassen avgörs över fyra sträckor och i dagsljus.

Nytt för i år är att Tiomilakavlen och Peter Palmer Relay inlett ett samarbete.

Phil Conway, utvecklingschef i England, säger:

"Tiomilas sponsringsavtal är väldigt spännande. Den klubb som vinner Peter Palmer-trofén 2018 kommer att vinna en start och fritt boende i ungdomstävlingen vid 10MILA 2019 i Sverige".

Göran Reinholdsson, Tiomilastyrelsen, säger:

"Med den här överenskommelsen kommer vi tillsammans Peter Palmer Relay och Brittiska Orienteringsförbundet att se på förutsättningarna till ökat utbyte mellan ländernas budkavlearrangemang. Dels när det gäller deltagande lag från respektive land i de båda kavlarna, men även möjligheter till tränings- och nätverksskapande upplägg. Tanken är att lansera samarbetet 2019, där bästa svenska lag i Tiomilas ungdomskavle i Glimåkra får fri start och uppehälle i Peter Palmer Relay 2019.

 

10MILA-minnen

NYHETER 2017

  • Avlysning 2017


    10MILA 2017 avgörs utanför Göteborg. Följande område är avlyst för träning och tävling. Klicka...
    Läs mer...

Anmälda 2019

Anmälningslistan

Startlista 2019

10MILA 2016

10MILA 2017

  • Avlysning 2017


    10MILA 2017 avgörs utanför Göteborg. Följande område är avlyst för träning och tävling. Klicka...
    Läs mer...